Gillar du ordning och reda? Är du en sådan som vill att var sak ska finnas på sin plats? Då är flexibla lagerhyllor ett måste för dig. Vi berättar mer om lagerhyllor som passar just dina behov.

Håll koll på behov och vikt

En lagerhylla är något som kan komma i en mängd olika varianter. Det gäller därför att du vet ditt behov och då är vikten nästan det viktigaste du ska ha koll på. Det är nämligen så att alla hyllor kommer med olika viktbegränsningar. Dels för hyllplanen, dels att det även kan finnas en maxvikt för hela lagerhyllan. En enklare lagerhylla passar bra om det är så att du ska lagra saker som inte väger så mycket. Har du däremot tyngre gods som ska lagras, då är det bra att satsa på en lagerhylla med ett helt hyllsystem som har en tyngre belastningskapacitet.

Var ska du ha din lagerhylla?

Ska lagerhyllan stå i en miljö där det är lite kallare, är det bra att du väljer en rostfri lagerhylla eller en galvaniserad stålhylla. Tänk också på utrymmets storlek. En stor fördel med att välja ett hyllsystem är att du kan bygga ut dem efter behov eller önskemål. Hyllsystem gör att du kan få en ökad flexibilitet där det går utmärkt att anpassa din förvaringslösning efter dina behov.

Säkerheten först

En viktig aspekt när det gäller lagerhyllor och lagersystem, det är att tänka på säkerheten. Bland annat gäller det att du alltid ser till att förankra en lagerhylla eller ett hyllsystem korrekt. Om den står längs med en vägg, då kan den förankras just i väggen. Ska din lagerhylla stå mitt i lokalen, då kan det vara bra att förankra den i golvet. Anledningen att alltid förankra dina lagerhyllor har naturligtvis att göra med att undvika att det blir rasrisk eller att den välter.